Ga verder naar de inhoud

Word geïnspireerd door Leuven

Leuven biedt alles wat je kunt wensen in een stad – een gezellige ‘stad op mensenmaat’ met het kosmopolitische gevoel van een metropool. Ontdek de sporen van de geschiedenis, geniet van de creatieve en culturele sfeer, de levendigheid van de universiteit en haar studenten, het grote aanbod aan cafés, restaurants en winkels. Leuven ademt zowel traditie als innovatie.

De stad laat zich makkelijk te voet ontdekken door het compacte stadscentrum. Alles ligt op wandelafstand. Ontdek hier de highlights die je simpelweg niet mag missen én de tips van onze locals! En dan wordt meteen duidelijk dat je er best een weekendje van maakt.

© Karl Bruninx
© Karl Bruninx

Hoteldeals

Of je nu houdt van een charmante B&B of liever overnacht in een bekend ketenhotel? Leuven heeft het allemaal.

The Grand Beguinage © Karl Bruninx
The Grand Beguinage © Karl Bruninx

Top 10

Als je deze 10 gezien hebt, kan je met een gerust hart naar huis. Welke kan jij nog afvinken na je bezoek aan KNAL? Goed om weten: 4 van de 10 highlights kan je gratis ontdekken!

© Jacowbski Photography
© Jacowbski Photography

Tips van locals

Het zijn de inwoners die onze stad maken. De locals, de Leuvenaars. Maak hier kennis met enkele Leuvenaars en ontdek hun tips op maat. Voor de sportievelingen en de lekkerbekken. Voor ouders die reizen met hun kinderen. Voor cultuurliefhebbers en street art fans.