Ga verder naar de inhoud

Programma

KNAL! verbindt wetenschap en kunst in een wervelend totaalprogramma. Rode draad is de verwondering van de mens over de kosmos en het ontstaan ervan. Momenteel werken tal van organisaties, cultuurhuizen, kunstenaars en wetenschappers uit binnen- en buitenland aan een uitzonderlijk rijk aanbod. Ook de Leuvenaar bouwt mee aan het programma.

Een ding is zeker: vanaf oktober beleef je drie maanden een knaller van een stadsfestival. Kom je ook? Hou zeker deze website in de gaten want hier vind je vanaf september het volledige programma van KNAL!

Hieronder vind je alvast een overzicht van de trekkers van het programma.

Keyvisual startweekend NL

KNAL! START

Een stadsfestival over het ontstaan van de kosmos? Dat móet natuurlijk beginnen met een KNAL!, net als de big bang. Benieuwd? Zet KNAL! START alvast in je agenda: 15, 16 en 17 oktober.

© Andy Holden, Eyes in Space, courtesy of the artist
© Andy Holden, Eyes in Space, courtesy of the artist

VIER EXPO’S MET EEN UNIEK KARAKTER

KNAL! verwelkomt je op maar liefst vier tentoonstellingen met unieke stukken uit binnen- en buitenland. Wat deze expo’s verbindt? De big bang en de fascinatie voor de kosmos.

© Mathias Völzke
© Mathias Völzke

PLANETARIUM MUSIC FESTIVAL

Een kosmische 'dome’ op het Martelarenplein in Leuven. Say what? Tijdens het Planetarium Music Festival van KNAL! zal je ondergedompeld worden in 360° visuals en muziek van Belgische en internationale toppers. Klaar voor een audiovisuele trip naar de ruimte?

Origineel - CB- Big Bang band

100% KNAL! evenementen

Omdat het straks weer mag. Omdat het straks weer kan. En omdat we er allemaal zoveel zin in hebben. Het uitgebreide evenementenprogramma presenteren we in september. Hou jezelf, kinderen of vrienden vast want het zal knallen als nooit tevoren.