Ga verder naar de inhoud

Ólafur Arnalds - Ekki Hugsa 360° (Video)

Datum:
vr 26.11.2021
UUR: 20:30 (uitverkocht) & 22:00

De wereldberoemde Ijslandse componist en multi-instrumentalist Ólafur Arnalds en de Berlijnse designer Torsten Posselt slaan de handen in elkaar voor een transcendentale, audiovisuele planetariumvoorstelling.

Het duo wil een tegengif bieden voor de hectische wereld van vandaag. ‘Ekki hugsa’ is IJslands voor 'denk niet na'. Een boodschap die Arnalds op het juiste moment in zijn leven kreeg: "Een paar jaar geleden ging ik door een moeilijke periode in mijn leven, ik leed aan angsten. Op een avond namen vrienden me mee naar een interactieve theatervoorstelling om mijn gedachten te verzetten. Tijdens de voorstelling keek een van de acteurs me aan, krabbelde haastig iets op een stuk papier en overhandigde het aan mij. De boodschap luidde: "Ekki hugsa"! Dat moment inspireerde het grootste deel van mijn werk in de afgelopen jaren."

De eerste vertoning in Europa sinds de première op het ReeperbahnFestival, Hamburg in 2019.

Ólafur Arnalds - Ekki Hugsa 360° © Torsten Posselt
Ólafur Arnalds - Ekki Hugsa 360° © Torsten Posselt

Partners

Arnalds en Posselt wilden dan ook geen bombastische spektakelvoorstelling maken, maar eerder een stapje terug zetten en een meditatieve reis creëren die het publiek toelaat gewoon aanwezig te zijn in het moment. “Ekki Hugsa is een reis in het niet-denken." zegt Posselt. Muzikaal werkt Arnalds verder op de technieken die hij gebruikte op zijn meest recente album re:member (2018). Hiervoor ontwikkelde hij software waarbij twee zelfspelende piano’s reageren op een derde piano, die door Arnalds zelf wordt bespeeld. Dit resulteert in buitenaardse klanktexturen, die goed passen bij de betoverende 360° beelden van Posselt.

Leun achterover in je stoel, geef je oren en ogen de kost en stop met denken. 'Ekki hugsa!'

PRAKTISCHE INFO

360°-video om 20:30 (40') & om 22:00 (Arnalds speelt niet live).

Het gaat om een zittende film achter gesloten deuren. Kom zeker op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Tickets

20:30 & 22:00

Tarieven

  • Standaardtarief: € 14
  • Korting met Cultuurkaart KU Leuven & STUKkaart: € 10

Covid Safe Ticket verplicht

Voor het hele KNAL! Planetarium Music Festival heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen tot de KNAL! Dome. Meer uitleg over het CST vindt u hier.

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de shows.

Toegankelijkheid

De dome is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Vragen over toegankelijkheid.

Wachtlijsten

  • Mogelijk worden er nog extra tickets aangekondigd aan het begin van het festival, afhankelijk van de zaalbezetting. Hou onze communicatiekanalen dus in het oog.
  • Als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen voor een voorstelling, kan je het altijd nog proberen via de avond-wachtlijst. Op de avond zelf zijn er soms lege zitjes (bijvoorbeeld van mensen die onverwachts niet komen opdagen), die we opvullen met een 'laissez-passer' - een last-minute kaartje. Aanmelden voor die nieuwe wachtlijst kan vanaf 19:00 bij het onthaal aan de Dome ter plaatse. Je hebt geen garantie op een plaats, maar het is het proberen waard.

Contact

STUK
Naamsestraat 96
3000 Leuven
+ 32 (0)16 32 03 00
info@stuk.be

Tip!

Combineer dit met KNAL! 360° Videos: Victor De Roo & Lewi Moors / Fatima Al Qadiri & Transforma

> 19:00 (30’)
> Tickets: €5