Ga verder naar de inhoud

Als vuurwerk

Datum:
do 16.12.2021
di 18.01.2022
Uitvoerders: Koen Peeters en Charlotte Peys

Koen Peeters en Charlotte Peys brachten de mooie beeldnovelle 'Als vuurwerk' uit. Peeters is romanschrijver-antropoloog, Peys is illustrator-cultuurwetenschapper. Deze expo brengt een aantal van de oorspronkelijke tekeningen van Charlotte Peys, samen met parafernalia uit het leven van Paula Otten, van eind jaren vijftig.

Het verhaal: een jonge vrouw maakt in het stadspark van Leuven kennis met een oude priester. Zij komt van de Kempen, woont in de Platte Lostraat in Kessel-Lo. Hij is Georges Lemaître, de grondlegger van de Big Bang-theorie. Ook al zijn ze elkaars tegenpolen, ze vinden elkaar als het gaat over ‘het begin’. Hun levens blijken zelfs intens verweven te zijn, via het raadsel van de sterren, de kosmos… als vuurwerk.

© Charlotte Peys
© Charlotte Peys

Partners

© Charlotte Peys
© Charlotte Peys

De publicatie 'Als vuurwerk' is verkrijgbaar voor € 22,95 in de museumshop van M Leuven, aan de balie van de Universiteitsbibliotheek en in de Leuvense Standaard Boekhandel.TIP!

Op zondag 16 januari brengen Koen Peeters en Charlotte Peys dit ontroerend, uiterst persoonlijk verhaal in beeld tijdens de voorstelling 'Waarom mijn broers en ik nooit een telescoop kregen'.

Praktische info

Tarieven

De expo is gratis en vrij te bezoeken.

Covid Safe Ticket

Om de veiligheid te garanderen, is het dragen van een mondmasker in de Bib Leuven verplicht vanaf 10 jaar. Voor alle activiteiten wordt er een Covid Safe Ticket gevraagd. Meer uitleg over het CST vindt u hier.

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

De Bib Leuven
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven
+ 32 (0)16 27 45 00
bibliotheek@leuven.be