Ga verder naar de inhoud

Artist talk: Haseeb Ahmed & prof. Luc Geurts

Datum:
do 02.12.2021
Locatie: BAC ART LAB

Wat gebeurt er als kunst en wetenschap elkaar raken? Haseeb Ahmed ging onze uitdaging aan en creëerde een nieuw werk voor de tentoonstelling Voorbij de oerknal in de Universiteitsbibliotheek. Hij kreeg daarbij de hulp van studenten en onderzoekers aan KU Leuven.

Tijdens deze artist talk gaat Haseeb in gesprek met professor Luc Geurts. Hoe verloopt de samenwerking met wetenschappers en toekomstige ingenieurs? Haseeb licht zijn werk toe en geeft inzicht in het maakproces. Ontdek hoe de clash tussen kunst en wetenschap voor vuurwerk zorgt.

© Kaspars Kursišs
© Kaspars Kursišs
© Rob Stevens
© Rob Stevens

PROGRAMMA IN BAC ART LAB

BAC ART LAB is het huis voor kunst en wetenschap van KU Leuven. Want zowel kunstenaars als wetenschappers willen de wereld begrijpen, verklaren en zelfs veranderen. KNAL! Stadsfestival van de Big Bang was de gedroomde gelegenheid om een vierledig inspirerend programma te brengen.

Tijdens een artist talk legt Haseeb Ahmed uit hoe kunst en wetenschap elkaar versterken en verrijken.

Studenten en personeelsleden kunnen in BAC ART LAB een atelierruimte aanvragen. Op die manier creëert KU Leuven er letterlijk ruimte voor experiment. Thuy Lê Thi Thu gooide hoge ogen toen ze aan LUCA School of Arts afstudeerde en is één van onze residenten. Maak kennis met haar werk in een solotentoonstelling.

BAC ART LAB is ook een lab voor nieuwe onderwijsvormen. Theorie en artistieke praktijk gaan daarbij hand in hand. Studenten Intermedia presenteren een korte performance. Een groepsexpo door studenten Media & Information Design (MIND) brengt je hoofd op hol.

TIP!

Bezoek de tentoonstelling Voorbij de oerknal in de Universiteitsbibliotheek en ontdek het werk van Haseeb Ahmed in samenwerking met KU Leuven studenten en onderzoekers.

BAC ART LAB KU LEUVEN

BAC ART LAB is gehuisvest in het voormalige Instituut voor Bacteriologie. Je bezoekt niet alleen een broedplaats voor hedendaagse kunst, maar ook een beschermd monument en prachtig stukje universitair erfgoed.

PRAKTISCHE INFO

Tickets

Binnenkort meer info.

Openingsuren

  • DO 2.12

Contact

BAC ART LAB
Vital Decosterstraat 102
3000 Leuven
+32 (0) 16 32 03 40
cultuur@kuleuven.be

Ook interessant

KNAL Fringe website 6

Expo Curating the Young

ma 13.12.2021
zo 19.12.2021
OPEK/De Garage
Meer info
KNAL Fringe website 6

Horizon: A student's exploration across skylines

di 19.10.2021
di 30.11.2021
OPEK/De Garage
Meer info
© Isha Frateur
© Isha Frateur

Little Galaxy

do 18.11.2021
za 18.12.2021
Verschillende locaties in Leuven
Meer info