Ga verder naar de inhoud

Geannuleerd: Artist talk: Haseeb Ahmed & prof. Luc Geurts

Datum:
do 02.12.2021
Locatie: BAC ART LAB
Uur: 20:00

Om gezondheidsredenen is deze talk afgelast.

Hoe verloopt de samenwerking met wetenschappers en toekomstige ingenieurs? Haseeb Ahmed licht zijn kunstwerk voor de expo Voorbij de Oerknal (te zien in Universiteitsbibliotheek Leuven) toe en geeft inzicht in het maakproces met de studenten van prof. Luc Geurts.

Ontdek hoe de clash tussen kunst en wetenschap voor vuurwerk zorgt.

© Rob Stevens
© Rob Stevens

PROGRAMMA IN BAC ART LAB

BAC ART LAB is het huis voor kunst en wetenschap van KU Leuven. Want zowel kunstenaars als wetenschappers willen de wereld begrijpen, verklaren en zelfs veranderen. KNAL! Stadsfestival van de Big Bang was de gedroomde gelegenheid om een vierledig inspirerend programma te brengen.

Tijdens een artist talk legt Haseeb Ahmed uit hoe kunst en wetenschap elkaar versterken en verrijken.

Studenten en personeelsleden kunnen in BAC ART LAB een atelierruimte aanvragen. Op die manier creëert KU Leuven er letterlijk ruimte voor experiment. Thuy Lê Thi Thu gooide hoge ogen toen ze aan LUCA School of Arts afstudeerde en is één van onze residenten. Maak kennis met haar werk in een solotentoonstelling.

BAC ART LAB is ook een lab voor nieuwe onderwijsvormen. Theorie en artistieke praktijk gaan daarbij hand in hand. Studenten Intermedia presenteren een korte performance. Een groepsexpo door studenten Media & Information Design (MIND) brengt je hoofd op hol.

TIP!

Bezoek de tentoonstelling Voorbij de oerknal in de Universiteitsbibliotheek en ontdek het werk van Haseeb Ahmed in samenwerking met KU Leuven studenten en onderzoekers.

BAC ART LAB KU LEUVEN

BAC ART LAB is gehuisvest in het voormalige Instituut voor Bacteriologie. Je bezoekt niet alleen een broedplaats voor hedendaagse kunst, maar ook een beschermd monument en prachtig stukje universitair erfgoed.