Ga verder naar de inhoud

BuSO - Sterren schitteren voor iedereen

Datum:
ma 25.10.2021
vr 31.12.2021
Locatie: Op school
Geschikt voor: BuSO

De sterrenhemel verbindt alle mensen. Iedereen moet eens met ruimtevaart of astronomie in contact komen en het Leuvense stadsfestival KNAL! is de ideale gelegenheid.

Leerlingen BuSO ontvangen een student in hun klas, die over het zonnestelsel vertelt. Op basis daarvan maken de leerlingen een tekening. Ze strijden met andere Leuvense BuSO-scholen om een prijs in de wacht te slepen.

Het proces

Een “wetenschapper” (een UCLL-student bachelor secundair onderwijs) komt in oktober of november langs op de school om een les te geven over een ruimtevaartthema. Een jury zal eind november beslissen over de inzendingen. De wedstrijdprijzen worden begin december (rond Sinterklaas) voorzien door de Ugent Volkssterrenwacht Armand Pien en door haar partners in dit initiatief.

Er zijn drie prijzen en drie scholen, dus winst is gegarandeerd!

  • Eerste prijs: een BRESSER SkyLux 70/700 telescoop met twee oculairen, zonnefilter en webcam.
  • Tweede en derde prijs: het bordspel StarRun “Reis naar de sterren, reis naar de planeten”.
  • Elke deelnemende school ontvangt ook enkele draaibare sterrenkaarten en Solar Scale Models.

Praktisch

Voor het regelen van een student die als “wetenschapper” uw klas bezoekt, het inleveren van de tekeningen en het aanleveren van de prijzen, neemt u best contact met ons op.

Onze contactgegevens:


‘Sterren Schitteren voor Iedereen’ (SSVI) is een realisatie van de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien en is inmiddels globaal uitgegroeid, in samenwerking met de Internationale Astronomische Unie. Voor de Leuvense BuSO-scholen treedt hogeschool UCLL op als tussenpersoon tijdens het Stadsfestival KNAL!.

Sponsors: Planetarium Brussel, Volkssterrenwacht Orion Streekbos Bovenkarspel (NL) en Rob Walrecht Productions (NL)