Ga verder naar de inhoud

DE IDEALE SCHEPPING

Datum:
vr 22.10.2021
zo 16.01.2022
Locatie: PARCUM
Geschikt voor: Secundair onderwijs

Onder begeleiding van een gids creëer je met je klas jullie ideale schepping. In de expo maak je kennis met het scheppingsverhaal, de Ark van Noah, de Toren van Babel, … Ze tonen hoe de mens de wereld probeert te ordenen en vormen. Maar ze bieden ook inspiratie om na te denken over het klimaat, de rol van man en vrouw, of cultuurverschillen. Welke plek geef je de mens in jouw ideale schepping? Hoe gaan we samen met onze schepping om? En wat is onze lotsbestemming?

C. van Haarlem, Allegory of Hope, 1590-1638 © Abdij van Park
C. van Haarlem, Allegory of Hope, 1590-1638 © Abdij van Park
Christus als Salvator Mundi, Zuid-Nederland, 1500-1510 © Museum Catharijneconvent
Christus als Salvator Mundi, Zuid-Nederland, 1500-1510 © Museum Catharijneconvent

Interactief spel voor 2de & 3de graad secundair onderwijs

in de expo ‘Blik op oneindig’

De kosmos is één van de grootste raadsels uit de mensheid en heeft de religieuze mens altijd bezig gehouden. Waar komt de wereld vandaan? En welke plaats krijgt de mens hierbinnen? Het niet te stoppen menselijke verlangen om de wereld te begrijpen en vorm te geven, uit zich in religies en religieuze kunst.

Onder begeleiding van een gids creëer je met je klas jullie ideale schepping. In de expo maak je kennis met het scheppingsverhaal, de Ark van Noah, de Toren van Babel, … Ze tonen hoe de mens de wereld probeert te ordenen en vormen. Maar ze bieden ook inspiratie om na te denken over het klimaat, de rol van man en vrouw, of cultuurverschillen. Welke plek geef je de mens in jouw ideale schepping? Hoe gaan we met elkaar ons onze schepping om? En wat is onze lotsbestemming?

Het spel biedt heel wat aanknopingspunten om op een creatieve en kritische manier na te denken over onze samenleving.

Tip!

Maak na je klasbezoek aan de tentoonstelling een wandeling rond de vijvers van de abdij (1 km) en bewonder de abdij vanuit een hele andere hoek.