Ga verder naar de inhoud

DIALOOGRONDLEIDING 'BLIK OP ONEINDIG'

Datum:
vr 22.10.2021
zo 16.01.2022
Locatie: PARCUM
Geschikt voor: Secundair onderwijs

In deze dialoogrondleiding gaan onze gids en je klas in dialoog met iemand die een andere culturele achtergrond heeft. Hoe ziet een moslim het scheppingsverhaal? En hoe zit dat bij boeddhisten? Ze geven elk hun kijk op de kunstwerken in de tentoonstelling. En ze vertrekken hierbij vanuit hun persoonlijke verhalen en ervaringen. In een open gesprek met elkaar is er ook ruimte voor jullie ideeën en denkbeelden. Een fijne manier om kennis te maken met een andere cultuur!

C. van Haarlem, Allegory of Hope, 1590-1638 © Abdij van Park
C. van Haarlem, Allegory of Hope, 1590-1638 © Abdij van Park
Dialooggidsen ©Cedric Verhelst
Dialooggidsen ©Cedric Verhelst

Dialoogrondleiding in de expo 'Blik op oneindig'

De kosmos is één van de grootste raadsels uit de mensheid en heeft de religieuze mens altijd bezig gehouden. Waar komt de wereld vandaan? En welke plaats krijgt de mens hierbinnen? Het niet te stoppen menselijke verlangen om de wereld te begrijpen en vorm te geven, uit zich in religies en religieuze kunst.

Met een dialoogrondleiding bezoek je de tentoonstelling in het gezelschap van een gids én iemand met een andere culturele achtergrond. Ze gaan samen met de leerlingen in dialoog over kunstwerken in de tentoonstelling. Hoe ziet een moslim het scheppingsverhaal? En hoe zit dat bij boeddhisten? Ze geven elk hun kijk op de dingen en vertrekken hierbij vanuit hun persoonlijke verhalen en ervaringen. In een open gesprek met elkaar is er ook ruimte voor jullie ideeën en denkbeelden. Een fijne manier om kennis te maken met een andere cultuur!

Tip!

Maak na je klasbezoek aan de tentoonstelling een wandeling rond de vijvers van de abdij (1 km) en bewonder de abdij vanuit een hele andere hoek.