Ga verder naar de inhoud

EXPLOSIEF!

Datum:
30.11.2021
30.01.2022
Locatie: De Garage (OPEK)
Geschikt voor: Lager & secundair onderwijs

Een ontploffing, letterlijk. Een ontploffing, figuurlijk. In deze workshops vol verwondering starten we onze ontdekkingstocht door de verschillende kunstdisciplines met een knal.

We leren hoe je contrasten laat clashen om zo een knaller van een muziekstuk in elkaar te steken. We gaan op zoek naar explosies binnen het theater of bewegingsextremen in dans. We experimenteren met materialen om ons eigen kunstwerk te maken. We ontdekken hoe we filmkijkers kunnen verbazen, laten schrikken of net aan het lachen brengen.

Kies uit een van de verschillende disciplines en start jullie artistieke onderzoek naar het heelal.

Explosief

Partners

Muziek

Explosief Muziek!

Het heelal ontstond met een knal, de oerknal. Vanuit het niets komt een heel universum tot stand. Hoe zou dat geklonken hebben? Daar gaan we in deze muziekworkshop een antwoord op zoeken. We gebruiken daarbij allerhande instrumenten en onderzoeken die op klank. Vanuit dit onderzoek en via improvisaties bedenken we onze eigen oerknal-compositie.

Dans

Explosief Dans!

Een knallende dansworkshop waarbij we aan de slag gaan met de intensiteit van bewegingen en waarin we extremen zoeken. Hoe kan je van 0 naar 100 procent gaan? Wat is de (anti)climax? Kiezen we voor een soloexplosie of groepsexplosie? Gaan we mee met de muziek of zoeken we het contrast op?

Beeld

Explosief Beeld!

Kunst maken met chemische reacties, kettingsreacties en ontploffingen. We experimenteren erop los en spelen zelf met de explosieve mogelijkheden van materialen. Waarom echt vuurwerk als je het helemaal zelf kan doen?

AV

Explosief Audiovisueel!

Spanning opbouwen tot……… BOEM, een verrassend moment! In navolging van kunstenaars als Roman Signer en Messieurs Delmotte gaan we in deze filmworkshop op zoek naar dat element dat de filmkijker doet verbazen, laat schrikken of net aan het lachen brengt.

Theater

Explosief Theater!

We gaan op zoek naar explosies binnen het theater: een feestje dat uit de hand loopt, een ruzie die plots aan de keukentafel ontstaat. Ter inspiratie bekijken we fragmenten uit theater en film, waarna we zelf aan de slag gaan en uitzoeken hoe we een scène volledig uit de hand kunnen laten lopen. Of spelen we met cliffhangers en stoppen we nét voor de knal?

Praktische info

Tussen 30 november en 30 januari kan je in De Garage terecht voor explosieve workshops met je klas.

> Uren: 09:30 tot 12:00 of 13:00 tot 15:30

> Ticketprijs: € 80 per groep van 15 leerlingen

> Tickets: vanaf zondag 15 augustus

Ook interessant

©Nik Shuliahin
©Nik Shuliahin

MOESTUIN, WE HAVE A PROBLEM

18 okt. 2021
Op school
Bekijken
©Nathan Jennings
©Nathan Jennings

LICHT UIT, STERREN AAN

18 okt. 2021
Op school
Bekijken
©Andy Merregaert
©Andy Merregaert

'VERBEELDING VAN HET UNIVERSUM' & 'RICHARD LONG'

25 okt. 2021
M Leuven
Bekijken