Ga verder naar de inhoud

EXPO Collapse

Datum:
do 18.11.2021
za 18.12.2021
Locatie: BAC ART LAB

Wat zie je eigenlijk als je naar de sterrenhemel kijkt? Maken sterren geluid en hoe zouden ze dan klinken? Kan je een zwart gat zien? Of zitten we er eigenlijk middenin? We spreken al onze zintuigen aan om astronomische concepten als sterrengeluiden, zwarte gaten en een steeds verder uitdijend universum te vatten.

Studenten Media en Informatie Design (MIND) van LUCA School of Arts schieten ons te hulp. Zij vertalen de state of the art van de wetenschappelijke kennis naar grafiek, objecten en interactieve installaties. Onder begeleiding van Katrien Kolenberg, astronoom aan KU Leuven, en hun docent Sandy Claes nemen ze je mee naar de sterren.

Een tweede groep studenten neemt de informatieparadox van zwarte gaten als uitgangspunt. Is de informatie die in een zwart gat verdwijnt voorgoed verloren? Theoretisch fysicus Stéphane Detournay (ULB) en docent Klaas Verpoest geven hun studenten een unieke en eigenzinnige kijk op deze complexe problematiek.

© Rob Stevens
© Rob Stevens

PROGRAMMA IN BAC ART LAB

BAC ART LAB is het huis voor kunst en wetenschap van KU Leuven. Want zowel kunstenaars als wetenschappers willen de wereld begrijpen, verklaren en zelfs veranderen. KNAL! Stadsfestival van de Big Bang was de gedroomde gelegenheid om een vierledig inspirerend programma te brengen.

Tijdens een artist talk legt Haseeb Ahmed uit hoe kunst en wetenschap elkaar versterken en verrijken.

Studenten en personeelsleden kunnen in BAC ART LAB een atelierruimte aanvragen. Op die manier creëert KU Leuven er letterlijk ruimte voor experiment. Thuy Lê Thi Thu gooide hoge ogen toen ze aan LUCA School of Arts afstudeerde en is één van onze residenten. Maak kennis met haar werk in een solotentoonstelling.

BAC ART LAB is ook een lab voor nieuwe onderwijsvormen. Theorie en artistieke praktijk gaan daarbij hand in hand. Studenten Intermedia presenteren een korte performance. Een groepsexpo door studenten Media & Information Design (MIND) brengt je hoofd op hol.

Knal Fringe campagnebeeld > bewerkt c

FRINGE EXPO-PARCOURS

Expo Collapse maakt deel uit van het FRINGE expo-parcours. Op maar liefst vijf plaatsen in de stad ben je een maand lang welkom om het werk en verhaal van beloftevolle jonge makers te komen bewonderen. Je krijgt er een beeld van hoe jong artistiek talent omgaat met de bigbangtheorie en welke verwondering het ontstaan van ruimte en tijd bij hen oproep.

  • Exporuimte Tweebronnen - Our Startling Universe
  • BAC ART LAB - Expo Collapse en Expo Thuy Lê Thi Thu
  • OPEK/De Garage - Curating the Young (13.12 - 19.12)
  • maakleerplek - Installatie door Koen Kloosterhuis (Cas-co)
  • Batiment A - Out of Orbit (Werktank)

BAC ART LAB KU LEUVEN

BAC ART LAB is gehuisvest in het voormalige Instituut voor Bacteriologie. Je bezoekt niet alleen een broedplaats voor hedendaagse kunst, maar ook een beschermd monument en prachtig stukje universitair erfgoed.

PRAKTISCHE INFO

Tickets

De expo en het FRINGE expo-parcours zijn gratis en vrij te bezoeken.

Covid Safe Ticket

Voor dit event heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen. Meer uitleg over het CST vindt u hier. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

Openingsuren

  • Van DO 18.11 tot ZA 18.12
  • Donderdag van 13:00 tot 20:00
  • Vrijdag van 13:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 13:00 tot 18:00

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

BAC ART LAB
Vital Decosterstraat 102
3000 Leuven
+32 (0) 16 32 03 40
cultuur@kuleuven.be