Ga verder naar de inhoud

Familierondleiding in M Leuven

Datum:
zo 14.11.2021
zo 09.01.2022
Locatie: M Leuven
UUR: 13:00-14:00

Breng je graag met kind(eren) een gegidst bezoek aan de tentoonstellingen in M Leuven? Dan kan je elke tweede zondag van de maand aansluiten bij een familierondleiding. Een gids loodst jullie samen door de tentoonstellingen 'Verbeelding van het Universum' en 'Richard Long'.


Rondleiding verbeelding van universum

Partners

Over 'Verbeelding van het universum'

Heb je ’s nachts ooit vol verwondering omhoog gekeken naar de maan en de sterren? Je bent zeker niet de eerste. Al duizenden jaren zijn mensen op zoek naar hun plek in het universum, en durven ze zich heel wat vragen te stellen. Vanwaar komen we? Wat doen we hier? Waar gaan we naartoe?

In de kunst heeft de mens een manier gevonden om op die vragen een antwoord te bieden. 'Verbeelding van het universum' neemt je mee langs Egyptische sarcofagen, middeleeuwse manuscripten en vroegmoderne telescopen, op zoek naar de eeuwige verwondering voor het heelal.

Over 'Richard Long'

Richard Long is een hedendaagse, Britse kunstenaar die zich minder bezig houdt met het heelal, maar wel met de aarde zelf. Hij maakt lange wandelingen door de natuur, en met stenen en takken die hij onderweg opraapt bouwt hij eenvoudige lijnen en vormen.

In M toont hij foto’s van zijn wandelingen, maar ook stenen beeldhouwwerken en modderschilderingen. Om het met zijn eigen woorden te zeggen: “Kunst is de taal waar ik me al sinds mijn kindertijd in uitdruk.”

Praktische info

De rondleiding duurt 60 minuten.
Maximaal 15 personen per groep.

Tickets

Reserveren is aanbevolen!

Tarieven
  • Volwassenen: € 12 per persoon (toegangsprijs is inbegrepen)
  • M-cenassen en M-bassadeurs: gratis
  • Kinderen en jongeren – 18 jaar: € 5 per persoon

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Openingsuren

  • Zondag 14 november om 13:00
  • Zondag 12 december om 13:00
  • Zondag 9 januari om 13:00

Contact

M Leuven
Leopold Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
+32 (0)16 27 29 29
info@mleuven.be.