Ga verder naar de inhoud

Feest van de oerknal

Datum:
za 23.10.2021
Uur: 20:00
Uitvoerders: Marjolijn Van Heemstra, Thomas Hertog, Heino Falcke, Frank Westerman & Stijn Kuppens
Programmator: Danny Theuwis, 30CC

‘Feest van Oerknal’ zet meteen de toon van het KNAL! festival! Een niet-te-missen lecture-performance over het (on)eindige universum, zwarte gaten en de kosmische plaats van de mens, afgekruid met spacy soundtracks en visuals. Op ambitieuze wijze laat 30CC kunst en wetenschap versmelten tot een boeiende en leerrijke avond.

© Vicky Bogaert
© Vicky Bogaert

Partners

30CC,
Thomas Ryckewaert en Thomas Hertog, Move 37 © Koen Broos
Thomas Ryckewaert en Thomas Hertog, Move 37 © Koen Broos

Natuurkundige Thomas Hertog is als hoogleraar verbonden aan de KU Leuven en werkte samen met Stephen Hawking aan een nieuwe theorie over de oorsprong van het heelal. Volgens hen is het universum eindig en minder complex dan we dachten.

Heino Falcke is hoogleraar astrofysica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en maakte de allereerste foto van een zwart gat. Hij vertelt ons over de evolutie sinds de allereerste blik naar de hemel van de oermens, en legt uit wat dit raadselachtige fenomeen kan betekenen voor de mensheid.

Schrijfster Marjolijn van Heemstra is aangesteld als associated writer bij de KNAL!-expo Blik op oneindig in PARCUM. Haar nieuwste boek In lichtjaren heeft niemand haast (De Correspondent) bekijkt ons menselijk bestaan vanop grote afstand en geeft het een nieuw perspectief.

Auteur Frank Westerman brengt stukken uit De Kosmische Komedie en slaat een brug tussen hemel en aarde. Hierbij licht hij ook toe waarom we als mens ons verlangen op de kosmos blijven richten.

De Leuvense cellist Stijn Kuppens creëert de gepaste soundtrack bij het geheel.

Praktische info

Tickets

Online verkrijgbaar of bestel via de 30CC ticketlijn.

Tarieven

  • Rang 1: € 20
  • Rang 2: € 18
  • Rang 3: € 14

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid.

Contact

30CC
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven
+ 32 (0)16 27 42 40
info@30CC.be