Ga verder naar de inhoud

Horizon: A student's exploration across skylines

Datum:
di 19.10.2021
di 30.11.2021
Locatie: OPEK
Uur: 19:30

Wat gebeurt er als iedereen vrij de verwondering de vrije loop laat en de big bang een eigen vorm of inhoud geeft? Dat bijzondere concept beleef je in De Garage met het programma-onderdeel Horizon. Het programma wordt even uitdagend als onvoorspelbaar maar dát het gaat knallen staat vast. Studenten gaan in dialoog over wetenschap, kunst, de stad en met elkaar. Kom je toevallig langs dan kun je binnengluren of gewoon binnenkomen en meedoen. Want het toeval dat passeert, gaat deel uitmaken van het concept. Meer nog: twee keer per week staat de ruimte open voor individuele bezoekers. Je kan er zelf je creatieve oerknal kwijt in een organische constructie die de ruimte telkens weer anders invult.

Bamm! en LOKO staan aan de zijlijn van dit alles wanneer de jongeren hun big bang presenteren.

MoviesKN@Lokation

DI 19.10.2021

Wij nodigen jullie uit op een knallende avond in OPEK. Bereid je voor op een reuze ruimtereis gevuld met versnaperingen en plezier. Wij bieden jullie een vertoning aan van Stanley Kubrick’s cult classic 2001: A Space Odyssey. De vernieuwde zalen van OPEK zijn uniek en ideaal om met je hoofd even in de wolken - of in de ruimte - te zitten. Deze avond is meteen ook de openingsavond van een reeks evenementen georganiseerd met behulp van LOKO in teken van KNAL! Fringe. Kort samengevat: de perfecte manier om je dinsdagavond door te brengen.

Babylon kijkt film: LADY BIRD

DI 02.11.2021

Komt dat zien! Babylon organiseert een gezellige filmavond voor KNAL!. Weet jij nog hoe jij in je laatste jaar middelbare school zo knal boem bats plots in het volwassen leven werd gegooid en belangrijke keuzes moest maken? Dan herken jij jezelf misschien wel een beetje in de coming of age film ‘Lady Bird’ (2017) van Greta Gerwig. Kijk mee met ons naar deze topfilm, snacks en drankjes zullen aanwezig zijn! Tot dan!

Quiznight ESN

DI 9.11.2021

BANG!

Do you like to test your general knowledge or broaden your intellectual horizon?
Do you like a little competition between friends or just having a laugh and a drink?
ESN presents the Big Bang Quiz!
Music, art, pop culture, the big bang is present in many fields beyond science.
Form your team of four to six people, come test your knowledge on this fascinating subject and last but not least, take your chance to win a prize. All in a friendly and relaxed, but (slightly) competitive atmosphere.

KLA Kermis

DI 23.11.2021

Kom naar het KNAL! Stadsfestival-deeltje van KLA en beleef een heuse mini kermisavond zoals je die altijd al hebt willen beleven! Je zal er verschillende soorten kraampjes vinden, met allerlei leuke activiteiten en hapjes. Ga de uitdaging aan met je kennissen en vrienden tijdens alle plezante kermis-games, en win misschien wel een prijs! Allemaal in teken van de Big Bang natuurlijk! Wat houdt je tegen om een kijkje te komen nemen?

LUCA in Space

DI 30.11.2021

De oerknal deint uit tot bovenaan de Lemmensberg: de studenten van LUCA School of Arts nemen u mee op een interstellaire reis van Star Wars tot The Planets van Gustav Holst! Je zal er ondergedompeld worden in een sfeervolle setting met lichtspektakels ter ondersteuning van de Belgische première van de unieke versie voor kleinere bezetting.

In deze monumentale Planets-suite wordt iedere planeet van ons zonnestelsel met een eigen karakter meesterlijk tot leven gebracht.
Deze unieke concertervaring vormt de aftrap van de reeks “Students in Concert”, waarin studenten publiek uitnodigen op try-outs van hun examenprogramma’s en recitals.

Van dirigent Remi De Ceuster, musici, techniek tot organisatie: dit hele project wordt gedragen door studenten, in naam van de studentenvereniging Cluster met steun van LOKO, Bamm! en LUCA Breakout. #LUCABreakout @LUCAschoolofarts #WeArt

  • Opgelet! CovidSafe-ticket is verplicht om de zaal te betreden!

Over LOKO

LOKO houdt zich al 35 jaar bezig met het bieden van een meerwaarde aan het Leuvense studentenlandschap. Een prachtig aspect op dit fresco is uiteraard cultuur. Ditmaal slaat LOKO met verschillende verenigingen en kunstenaars de handen ineen om horizonten te verbreden. Graag geven de Leuvense studenten iets terug aan hun stedelijk toeverlaat. Daarom organiseren ze samen vijf gevarieerde avonden vol cultureel hoogspel met vrije toegang. Voor ieder wat wils!

Binnenkort meer info!

PRAKTISCHE INFO

Gratis voor studenten en vrij te bezoeken.

Tarieven

  • Studenten: gratis
  • Niet-studenten: € 2

Covid Safe Ticket

Voor dit event heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen. Meer uitleg over het CST vindt u hier. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

Openingsuren

  • DI 19.10 van 19u30 tot 23u
  • DI 2.11 van 19u30 tot 23u
  • DI 9.11 van 19u30 tot 23u
  • DI 23.11 van 19u30 tot 23u
  • DI 30.11 van 19u30 tot 23u

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

LOKO de Leuvense studentekoepel
Minderbroederstraat 10
3000 Leuven
+32 (0)16 32 59 05
loko@loko.be