Ga verder naar de inhoud

Installatie Sarah Pickering

Datum:
di 16.11.2021
zo 16.01.2022

Sarah Pickering
Muzzle Flash
Celestial Objects

2013
C-type Digital Print
In opdracht van Locus+ in samenwerking met NEPN

Is het universum ooit begonnen? Zal het ooit eindigen? Voorbij de oerknal onderzoekt hoe het verhaal van de big bang een brug slaat tussen het werk van drie van de grootste Europese wetenschappers van de twintigste eeuw Albert Einstein, Georges Lemaître en Stephen Hawking Objecten uit hun werk en leven staan naast kunstwerken van internationale moderne en hedendaagse kunstenaars die vragen oproepen over onze plaats in de ruimere kosmos.

Sarah Pickering in de Hal 2

Het werk van de Britse beeldend kunstenaar Sarah Pickering onderzoekt de kloof tussen objectieve feiten en verbeelde realiteit. Haar serie 'Celestial Objects' maakt gebruik van onze neiging om kosmologische gebeurtenissen te associëren met explosieve speciale effecten. Ze maakte die door kogels te fotograferen die in totale duisternis uit een revolver worden afgevuurd.

Elk van de foto's legt het volledige verloop van een geweerschot vast, van begin tot eind Sarah Pickering zegt over deze werken: "Ik houd voor dat, in plaats van een zekerheid vast te leggen, de voorstellingen die we van de wereld maken onze twijfels versterken over de ervaringen die we van de werkelijkheid hebben".

Dit is een initiatief van de Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen en maakt deel uit van de tentoonstelling 'Voorbij de oerknal' in de Universiteitsbibliotheek van KU Leuven, gecureerd door Thomas Hertog en Hannah Redler Hawes.

Praktische info

De installatie is gratis en vrij te bezoeken.

Openingsuren

  • Van maandag tot donderdag van 9:00 tot 20:00
  • Vrijdag van 9:00 tot 19:00
  • Zaterdag van 9:00 tot 13:00