Ga verder naar de inhoud

Nkisi - Orb

Datum:
za 04.12.2021
UUR: 20:30

DJ en experimenteel componist Nkisi presenteert een nieuw audiovisueel werk met focus op de relatie tussen geluid, ritme en bewegende hemellichamen.

Melika Ngombe Kolongo a.k.a Nkisi is een Belgische (Leuven born!) DJ en experimentele componist die sinds enkele jaren in Londen woont. Haar donkere elektronica bevat invloeden van hardcore techno, Congolese ritmes en deconstructed club music. Samen met Chino Amobi en Angel-Ho richtte ze in 2015 het label NON op, dat zich als doel stelt om dansvloeren overal ter wereld te dekoloniseren.

Nkisi - Orb © Nkisi
Nkisi - Orb © Nkisi

Partners

“You don’t need to see to know it’s there, We experience through sound, Everything within everything, Diffusion of energy, Intentions, distortions, And we are in touch with the unconscious...”

Nkisi

Speciaal voor KNAL! en in opdracht van Het Depot creëert Nkisi een audiovisueel werk met kosmische allures. Inspiratiebron is het essay ‘Regarding the sonic symbolism of when and where’ van jazzmuzikant Steve Coleman. Hierin veronderstelt men dat het bewegen van hemellichamen ook geluid en ritmes voortbrengt. Nkisi is vooral geïnteresseerd in hoe de spirale bewegingen van planeten rond de zon evolueren doorheen de tijden. In oude Congolese tradities bestaan verleden, heden en toekomst allemaal simultaan: via muzikale exploraties en ritmes probeert Nkisi toegang te verkrijgen tot deze eeuwig veranderende kosmische dynamieken. Het resultaat wordt een kosmische trip met 360° visuals en een 3D-sound die je niet snel zal vergeten.

Muziek: Nkisi / Visuals: Nkisi & Jaak De Digitale / Productie: Het Depot / Met dank aan: Lafayette Anticipations & Light Art Space

PRAKTISCHE INFO

Liveconcert met 360° visuals om 20:30 (40').

Het gaat om een zittende voorstelling achter gesloten deuren. Kom zeker op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Tickets

Online verkrijgbaar.

Tarieven

  • Standaardtarief: € 18
  • Korting met Cultuurkaart KU Leuven & STUKkaart: € 14

Contact

STUK
Naamsestraat 96
3000 Leuven
+ 32 (0)16 32 03 00
info@stuk.be

Tip!

Combineer dit met KNAL! 360° Videos: Victor De Roo & Lewi Moors / Fatima Al Qadiri & Transforma

> 19:00 (30’)
> Tickets: € 5

Ook interessant

Aili
Aili

KNAL! Space Jam: gone icon / Pothamus / Aili

zo 05.12.2021
The Dome (Martelarenplein)
Meer info
Caterina Barbieri & Ruben Spini - Aurora Wounds © Mathias Völzke
Caterina Barbieri & Ruben Spini - Aurora Wounds © Mathias Völzke

Caterina Barbieri & Ruben Spini / FLORENCE TO, BENDIK GISKE & BRIDGET FERRILL

vr 03.12.2021
The Dome (Martelarenplein)
Meer info
Stockhausen © Silbersee. Foto: Jan van den Bossche
Stockhausen © Silbersee. Foto: Jan van den Bossche

Karlheinz Stockhausen - Stimmung (Silbersee)

do 02.12.2021
The Dome (Martelarenplein)
Meer info