Ga verder naar de inhoud

Nkisi - Orb

Datum:
za 04.12.2021
UUR: 20:30

DJ en experimenteel componist Nkisi presenteert een nieuw audiovisueel werk met focus op de relatie tussen geluid, ritme en bewegende hemellichamen.

Melika Ngombe Kolongo a.k.a Nkisi is een Belgische DJ en experimentele componist die sinds enkele jaren in Londen woont. Haar donkere elektronica bevat invloeden van hardcore techno, Congolese ritmes en deconstructed club music. Samen met Chino Amobi en Angel-Ho richtte ze in 2015 het label NON op, dat zich als doel stelt om dansvloeren overal ter wereld te dekoloniseren.

Nkisi - Orb © Nkisi
Nkisi - Orb © Nkisi

Partners

“You don’t need to see to know it’s there, We experience through sound, Everything within everything, Diffusion of energy, Intentions, distortions, And we are in touch with the unconscious...”

Nkisi

Speciaal voor KNAL! en in opdracht van Het Depot creëert Nkisi een audiovisueel werk met kosmische allures. Inspiratiebron is het essay ‘Regarding the sonic symbolism of when and where’ van jazzmuzikant Steve Coleman. Hierin veronderstelt men dat het bewegen van hemellichamen ook geluid en ritmes voortbrengt. Nkisi is vooral geïnteresseerd in hoe de spirale bewegingen van planeten rond de zon evolueren doorheen de tijden. In oude Congolese tradities bestaan verleden, heden en toekomst allemaal simultaan: via muzikale exploraties en ritmes probeert Nkisi toegang te verkrijgen tot deze eeuwig veranderende kosmische dynamieken. Het resultaat wordt een kosmische trip met 360° visuals en een 3D-sound die je niet snel zal vergeten.

Muziek: Nkisi / Visuals: Nkisi & Jaak De Digitale / Productie: Het Depot / Met dank aan: Lafayette Anticipations & Light Art Space

PRAKTISCHE INFO

Liveconcert met 360° visuals om 20:30 (40').

Het gaat om een zittende voorstelling achter gesloten deuren. Kom zeker op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Tickets

Online verkrijgbaar.

Tarieven

  • Standaardtarief: € 18
  • Korting met Cultuurkaart KU Leuven & STUKkaart: € 14

Covid Safe Ticket verplicht

Voor het hele KNAL! Planetarium Music Festival heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen tot de KNAL! Dome. Meer uitleg over het CST vindt u hier.

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de shows.

Toegankelijkheid

De dome is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Vragen over toegankelijkheid.

Wachtlijsten

  • Mogelijk worden er nog extra tickets aangekondigd aan het begin van het festival, afhankelijk van de zaalbezetting. Hou onze communicatiekanalen dus in het oog.
  • Als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen voor een voorstelling, kan je het altijd nog proberen via de avond-wachtlijst. Op de avond zelf zijn er soms lege zitjes (bijvoorbeeld van mensen die onverwachts niet komen opdagen), die we opvullen met een 'laissez-passer' - een last-minute kaartje. Aanmelden voor die nieuwe wachtlijst kan vanaf 19:00 bij het onthaal aan de Dome ter plaatse. Je hebt geen garantie op een plaats, maar het is het proberen waard.

Contact

STUK
Naamsestraat 96
3000 Leuven
+ 32 (0)16 32 03 00
info@stuk.be

Tip!

Combineer dit met KNAL! 360° Videos: Victor De Roo & Lewi Moors / Fatima Al Qadiri & Transforma

> 19:00 (30’)
> Tickets: € 5