Ga verder naar de inhoud

Onzin voor gevorderden

Datum:
vr 14.01.2022
Uur: 20:00 (uitverkocht)

Hoe onderscheiden we kwakzalvers van genieën? Waarom geloven nog steeds zoveel mensen dat de aarde plat is, de maanlanding nooit heeft plaatsgevonden en de verschrikkelijke sneeuwman echt bestaat? Een voorstelling over kritisch denken en de kracht van een goed verhaal.

De mens deelt 50% van zijn DNA met fruitvliegjes en goudvissen. En onze DNA-volgorde komt grotendeels overeen met die van een banaan. Bovendien hebben we minder genen dan een worteltje. Kortom: zo superieur zijn we als mens nu ook weer niet. Eén ding maakt onze mensensoort echter volstrekt uniek: het verzinnen van verhalen.

© Onzin voor gevorderden
© Onzin voor gevorderden

Partners

Op de dag zonder gisteren:
OERKNAL!
Het begin van alles: ruimte, materie en tijd.

De Belg Georges Lemaître kwam met deze wonderlijke theorie op de proppen, in een tijd waarin haast iedereen dacht dat het universum altijd hetzelfde was geweest en zou blijven. Iedereen verklaarde hem gek. Later kreeg hij gelijk. Wetenschappers als Georges zullen er gelukkig altijd zijn. De buitenbeentjes, de misfits, de onruststokers, de tegendraadsen. Zij die zo gek zijn om de wereld te willen veranderen, En het dan ook nog doen.


Credits

www.fernandspeelt.be

  • Tekst en eindregie Carl von Winckelmann met Steven Beersmans, Heleen Desmet en Bram Kelchtermans
  • Productie en dramaturgie Sabien Van Moorter

Bij het Leuvense gezelschap Fernand zijn alle medewerkers zowel actief in het brede jeugd- en volwassenentheater (bij o.a. hetpaleis, fABULEUS, BATMAT, Collectief Verlof, Het Kwartier, Studio Orka), als in het (hoger) onderwijs en de kunsteducatie (bij o.a. de opleiding drama van LUCA School of Arts, Wisper, Mooss, Koning Kevin en verschillende academies).

PRAKTISCHE INFO

Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Tickets

Uitverkocht!

Tarieven

  • Rang 1: € 12

Meer informatie over kortinghouders.

Covid Safe Ticket

Voor dit event heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen. Meer uitleg over het CST vindt u hier. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar.

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

30CC
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven
+ 32 (0)16 27 42 40
info@30CC.be