Ga verder naar de inhoud

Oproep: Photo Voice Expo

Datum:
do 13.01.2022
zo 16.01.2022

Wil jij deelnemen aan het voortraject in samenwerking met De Living van de UCLL en jouw foto tentoonstellen in het historisch stadhuis van Leuven?

Kom gedurende enkele online sessies met een groep Leuvenaars samen rond het thema ‘WONDER-lijke ontmoeting in de stad’. Je zal zelf foto’s maken die in beeld brengen wat betekenisvol is voor jou, of wat je kracht en energie geeft.

Deze foto’s bieden een inkijk in onze eigen leefwereld. In groep worden de foto’s aan elkaar getoond en kunnen ervaringen, gevoelens en gedachten met elkaar uitgewisseld worden. Samen maken we een selectie om in de vorm van een expo ons verhaal aan de buitenwereld te laten zien.

Photo Voice Expo
Photo Voice Expo

Partners

Timing

Iedereen kan deelnemen, je hoeft geen fotografische talenten te bezitten, of een fototoestel. Interesse om jouw verhaal te delen en naar dat van anderen te luisteren is genoeg!

De online sessies gaan door in december en januari op volgende dagen:

  • DO 9.12 van 19:30 tot 21:30, introductie + op pad met fototoestel
  • MA 13.12 van 19:30 tot 21:30, beelden en verhalen delen
  • WOE 22.12 van 19:30 tot 21:30,verhalen/beelden selecteren
  • DI 11.01 van 19:30 tot 21:30, voorbereiding tentoonstelling


Expo van DO 13.01 tot ZO 16.01 in het historisch stadhuis.

Heb je vragen? Mail naar liesbeth.spanjers@ucll.be of katrien.mertens@ucll.be

De Living
Over De Living (UCLL)

De Living” is een project van het expertisecentrum Inclusive Society (UCLL) dat een stedelijk verhalenhuis wil ontwerpen waar verhalen gedeeld kunnen worden. Een plek voor iedereen, waar je je thuis voelt, zoals in je eigen living.

  • Ontmoeting: In De Living brengen we mensen samen die elkaar doorgaans niet zouden ontmoeten om echt te luisteren naar elkaars verhalen.
  • Verhalen delen: In het delen van persoonlijke verhalen ontdekken mensen schoonheid en verwondering en ervaren ze de kracht van authentieke interactie.
  • Gelijkwaardigheid: In De Living is elk verhaal het waard om verteld én beluisterd te worden.
  • Empathie en verbinding: Mensen ervaren in het delen van hun verhalen een gemeenschappelijkheid die ervoor zorgt dat ze ze zich meer verbonden voelen met elkaar waardoor er meer begrip ontstaat.
Campagnebeeld TLR web

The Living Room

De 'Photo Voice Tentoonstelling' is onderdeel van The Living Room, een participatietraject in het kader van KNAL! stadsfestival van de Big Bang. The Living Room is de woonkamer van ons allen, in het historisch stadhuis van Leuven van 12 t.e.m. 16 januari 2022.

Vijf dagen lang ben je welkom in het historisch stadhuis voor een koffie, een tentoonstelling en een goed boek. Elke dag staat er iets nieuws op het programma van een kosmische luisterervaring en boekvoorstelling tot een afterschool podium en een familiedag.

Ook interessant

© Charlotte Peys
© Charlotte Peys

Als vuurwerk

do 16.12.2021
di 18.01.2022
de Bib Leuven Tweebronnen
Meer info
Muzzle Flash

Installatie Sarah Pickering

di 16.11.2021
zo 16.01.2022
College De Valk
Meer info
Schepping in prenten

De Schepping in Prenten

ma 18.10.2021
zo 30.01.2022
Maurits Sabbe Bibliotheek
Meer info