Ga verder naar de inhoud

Origin (livestream)

Datum:
do 25.11.2021
Locatie: livestream
Uur: 20:30

KNAL! toont ook zijn groot hart voor anderen. Op donderdag 25 november neemt het Universitair Harmonieorkest (UHO) het podium van Aula Pieter De Somer in om fondsen te werven voor het Exceptional Kids Fonds. Wil je dit goede doel steunen, dan is dit concert ook een heel aangename manier om dat te doen.


Origin

Journey through the Stratosphere - Rossano Galante
Sheltering Sky - John Mackey
Give us this Day - David Maslanka
Der Magnetberg - Mario Bürki
Rikudim - Jan van der Roost

© Het Universitair Harmonieorkest, 2019
© Het Universitair Harmonieorkest, 2019
© Het Exceptional Kids Fonds
© Het Exceptional Kids Fonds

20 jaar Human Genome – big bang in genetica

20 jaar geleden werd na jaren onderzoek 99% van ons genoom ontrafeld: een big bang op vlak van de humane genetica.


Exceptional Kids Fonds

Kinderen met een zeldzame genetische aandoening vinden we aan het Centrum Menselijke Erfelijkheid (KU Leuven-UZ Leuven) exceptioneel, in de meest positieve betekenis van het woord. Het Exceptional Kids Fonds streeft er iedere dag naar om de oorzaak van deze zeldzame aandoeningen beter te begrijpen. Zo kunnen ze deze kinderen - en hun ouders - nog beter begeleiden en kunnen ze opgroeien tot volwassenen, met hun unieke talenten en mogelijkheden.

Universitair Harmonieorkest

Het Universitair Harmonieorkest (UHO) is sinds 1979 een vaste waarde in het culturele landschap van de stad Leuven. In de loop der jaren heeft het UHO zich ontwikkeld tot een volwaardig Hafabra-orkest waarin ‘Kunst en Vriendschap’ centraal staan.

Vandaag bestaat het UHO uit een honderdtal studenten, oud-studenten en personeelsleden van de KU Leuven en de UC Leuven-Limburg. Onder leiding van Erwin Scheltjens werken zij naar een aantal hoogtepunten in het muzikale jaar. Sinds enkele jaren is dat eerste hoogtepunt al aan het einde van het eerste semester. Het UHO speelt dan een concert ten voordele van een goed doel. Dit jaar werd er gekozen voor een samenwerking met het Exceptional Kids Fonds.

Praktische info

Tickets

Online beschikbaar tot en met vrijdag 19 november of zolang de voorraad strekt.

Tarieven

  • Student: € 10
  • Niet-studenten: € 15

Contact

Universiteitshal
Naamsestraat 22 - bus 5004
Kolommenzaal - 91.52
3000 Leuven
+ 32 (0)16 32 49 72