Ga verder naar de inhoud

Our Startling Universe

Datum:
do 18.11.2021
za 18.12.2021

Expo Leuven, Cas-co en MIJNLEUVEN selecteren en begeleiden acht startende kunstenaars bij het realiseren van de presentatie “Our Startling Universe”. Tijdens verschillende participatieve denk- en werksessies gaan de kunstenaars met elkaar en andere professionals in dialoog en worden ze ondersteund bij het realiseren van hun ideeën. De kunstenaars gaan aan de slag met bestaand werk of krijgen de kans om een nieuw werk, beeldend of performatief, te creëren.

KUNSTENAARS

Andreï Haesen, Jan Van Eijgen, Justine Lambrechts, Mateo Ancis, Myrte Doom en Tosca Gasparini

© Andrei Haesen
© Andrei Haesen
© Andrei Haesen
© Andrei Haesen

Een participatief tentoonstellingstraject voor startende makers

In de groepstentoonstelling “Our Startling Universe” stellen we ons de vraag: hoe gaan jongeren vandaag de dag om met de bigbangtheorie? De oerknal heeft zijn weg gevonden naar bijna alle onderwijssystemen en curricula, maar tegelijkertijd blijkt de waarheid van de theorie meer dan ooit in vraag gesteld te worden. Hoe komt dat? Vandaag cureren jongeren de informatie die zij willen hebben op een veel actievere manier dan 100 jaar geleden.

Onderzoekers, expertisecentra én kunstenaars stellen specialistische informatie beschikbaar voor zij die er naar zoeken. Simulaties, reportages, analyses, onderzoeksrapporten en kunstwerken verrijken ons beeld over oude theorieën. Een abstract begrip als de oerknal is daarom vandaag makkelijker vatbaar dan ooit te voren én leidt tot steeds nieuwe scheppingen. Maar ook theorieën die de oerknal tegenspreken vinden overal aanhang. Kijk naar de recente heropleving van de flat earth society of naar religieuze strekkingen die geloven dat de aarde niet ouder is dan enkele duizend jaren.

Knal Fringe campagnebeeld > bewerkt c

FRINGE expo-parcours

Our Startling Universe maakt deel uit van het FRINGE expo-parcours. Op maar liefst vijf plaatsen in de stad ben je een maand lang welkom om het werk en verhaal van beloftevolle jonge makers te komen bewonderen. Je krijgt er een beeld van hoe jong artistiek talent omgaat met de bigbangtheorie en welke verwondering het ontstaan van ruimte en tijd bij hen oproep.

  • Exporuimte Tweebronnen - Our Startling Universe
  • BAC ART LAB - Expo Collapse en Expo Thuy Lê Thi Thu
  • OPEK/De Garage - Curating the Young (13.12 - 19.12)
  • maakleerplek - Installatie door Koen Kloosterhuis (Cas-co)
  • Batiment A - Out of Orbit (Werktank)

PRAKTISCHE INFO

Tickets

De expo en het FRINGE expo-parcours zijn gratis en vrij te bezoeken.

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Covid Safe Ticket

Voor dit event heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen. Meer uitleg over het CST vindt u hier. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

Openingsuren

  • Van DO 18.11 tot ZA 18.12
  • Donderdag van 13:00 tot 20:00
  • Vrijdag van 13:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 13:00 tot 17:00

Contact

Expo Leuven
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven
+32 (0) 16 27 22 87
expo@leuven.be