Ga verder naar de inhoud

PERFORMANCE COMMON GROUNDS

Datum:
do 16.12.2021
Locatie: BAC ART LAB

In het project Common Grounds treden studenten uit verschillende disciplines aan LUCA School of Arts buiten hun comfort zone. Het project kadert binnen het keuzevak Intermedia.

De studenten verkennen de grenzen van hun eigen medium en proberen die te verleggen. Ze zoeken uit waar verschillende kunstvormen elkaar raken. Het resultaat is een smeltkroes waarin geluid, beeld, woord, beweging, analoge en digitale toepassingen elkaar ontmoeten.

Common Grounds werkt dit jaar rond de theorie van alles (“Theory of Everything”) en de mogelijkheid van niets. Katrien Kolenberg, professor sterrenkunde aan KU Leuven, vuurde de studenten aan met een inspirerende talk. In BAC ART LAB presenteren ze een interdisciplinaire performance in samenwerking met kunstencentrum STUK.

© Rob Stevens
© Rob Stevens

PROGRAMMA IN BAC ART LAB

BAC ART LAB is het huis voor kunst en wetenschap van KU Leuven. Want zowel kunstenaars als wetenschappers willen de wereld begrijpen, verklaren en zelfs veranderen. KNAL! Stadsfestival van de Big Bang was de gedroomde gelegenheid om een vierledig inspirerend programma te brengen.

Tijdens een artist talk legt Haseeb Ahmed uit hoe kunst en wetenschap elkaar versterken en verrijken.

Studenten en personeelsleden kunnen in BAC ART LAB een atelierruimte aanvragen. Op die manier creëert KU Leuven er letterlijk ruimte voor experiment. Thuy Lê Thi Thu gooide hoge ogen toen ze aan LUCA School of Arts afstudeerde en is één van onze residenten. Maak kennis met haar werk in een solotentoonstelling.

BAC ART LAB is ook een lab voor nieuwe onderwijsvormen. Theorie en artistieke praktijk gaan daarbij hand in hand. Studenten Intermedia presenteren een korte performance. Een groepsexpo door studenten Media & Information Design (MIND) brengt je hoofd op hol.

BAC ART LAB KU LEUVEN

BAC ART LAB is gehuisvest in het voormalige Instituut voor Bacteriologie. Je bezoekt niet alleen een broedplaats voor hedendaagse kunst, maar ook een beschermd monument en prachtig stukje universitair erfgoed.

PRAKTISCHE INFO

Tickets

Binnenkort meer info.

Openingsuren

  • DO 16.12

Contact

BAC ART LAB
Vital Decosterstraat 102
3000 Leuven
+32 (0) 16 32 03 40
cultuur@kuleuven.be

Ook interessant

KNAL Fringe website 6

Expo Curating the Young

ma 13.12.2021
zo 19.12.2021
OPEK/De Garage
Meer info
KNAL Fringe website 6

Horizon: A student's exploration across skylines

di 19.10.2021
di 30.11.2021
OPEK/De Garage
Meer info
© Isha Frateur
© Isha Frateur

Little Galaxy

do 18.11.2021
za 18.12.2021
Verschillende locaties in Leuven
Meer info