Ga verder naar de inhoud

PERFORMANCE COMMON GROUNDS

Datum:
do 16.12.2021
Locatie: BAC ART LAB
Uur: 20:00

In het Intermedia-project 'Common Grounds' onderzoeken studenten van LUCA School Of Arts hoe beeld en geluid kunnen samengaan. Het keuzevak nodigt de jonge muzikanten, kunstenaars en performers uit om te experimenteren met nieuwe presentatievormen. Speciale aandacht gaat uit naar het samengaan van verschillende invalshoeken, zoals analoog, digitaal, visueel, geluid, verbaal, beweging, enz.

Als uitgangspunt voor deze editie, die plaatsvindt in het kader van het KNAL! Stadsfestival, worden de studenten uitgenodigd om te werken rond de ‘Theory of Everything’ - ofwel de mogelijkheid om ‘niets’ te zijn. De voorstelling vindt eenmalig niet plaats in STUK, dat in renovatie is, maar in BAC ART LAB KU Leuven.

Meer info

© Rob Stevens
© Rob Stevens

PROGRAMMA IN BAC ART LAB

BAC ART LAB is het huis voor kunst en wetenschap van KU Leuven. Want zowel kunstenaars als wetenschappers willen de wereld begrijpen, verklaren en zelfs veranderen. KNAL! Stadsfestival van de Big Bang was de gedroomde gelegenheid om een vierledig inspirerend programma te brengen.

Tijdens een artist talk legt Haseeb Ahmed uit hoe kunst en wetenschap elkaar versterken en verrijken.

Studenten en personeelsleden kunnen in BAC ART LAB een atelierruimte aanvragen. Op die manier creëert KU Leuven er letterlijk ruimte voor experiment. Thuy Lê Thi Thu gooide hoge ogen toen ze aan LUCA School of Arts afstudeerde en is één van onze residenten. Maak kennis met haar werk in een solotentoonstelling.

BAC ART LAB is ook een lab voor nieuwe onderwijsvormen. Theorie en artistieke praktijk gaan daarbij hand in hand. Studenten Intermedia presenteren een korte performance. Een groepsexpo door studenten Media & Information Design (MIND) brengt je hoofd op hol.

BAC ART LAB KU LEUVEN

BAC ART LAB is gehuisvest in het voormalige Instituut voor Bacteriologie. Je bezoekt niet alleen een broedplaats voor hedendaagse kunst, maar ook een beschermd monument en prachtig stukje universitair erfgoed.

PRAKTISCHE INFO

Tickets

Online verkrijgbaar.

Covid Safe Ticket

Voor dit event heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen. Meer uitleg over het CST vindt u hier. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

Openingsuren

  • DO 16.12

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

BAC ART LAB
Vital Decosterstraat 102
3000 Leuven
+32 (0) 16 32 03 40
cultuur@kuleuven.be