Ga verder naar de inhoud

Pluto-ensemble - COSMIC 7

Datum:
di 30.11.2021
UUR: 20:30

Het Pluto-ensemble onder leiding van Marnix De Cat brengt kosmische polyfonie van Josquin tot Lassus, onder een duizelingwekkende sterrenhemel van animatiekunstenaar Jaak De Digitale.

De Griekse filosoof Pythagoras stelde dat het universum één klinkende harmonie vormt: de ‘harmonie der sferen’ of ‘musica universalis’. De afstanden tussen de planeten zouden overeenkomen met muzikale intervallen: octaaf (2/1), kwint (3/2), kwart (4/3), etc. Volgens de oude Grieken waren het universum en de muziek dus opgebouwd uit dezelfde bouwstenen. Net zoals de planeten in de kosmos onderling een meerstemmig (voor ons onhoorbaar) spel laten klinken, zo kwam men op aarde in het Westen op enkele eeuwen tijd tot een explosie van samenklinkende melodieën. Een evolutie tot een stijl die we nu ‘polyfonie’ noemen. Het hoogtepunt hiervan werd bereikt in de vijftiende en zestiende eeuw.

Pluto-Ensemble © Yves Gervais
Pluto-Ensemble © Yves Gervais

COSMIC 7

Het Pluto-ensemble brengt in COSMIC 7 polyfonische werken van o.a. Orlandus Lassus, Mathieu Gascogne en (de jarige!) Josquin des Prez, afgewisseld met improvisaties. Vier zangers, een serpent en een synthesizer zullen je onderdompelen in hemelse klanken. 360° projecties van een duizelingwekkende sterrenhemel door animatiekunstenaar Jaak De Digitale geven het geheel bovendien kosmische allures.


Credits

  • Lieselot De Wilde: sopraan
  • Marnix De Cat: altus, synthesizer & artistieke leiding
  • Adriaan De Koster: tenor
  • Arnout Malfliet: bas
  • Berlinde Deman: serpent
  • Jaak De Digitale: visuals

PRAKTISCHE INFO

Liveconcert met 360° visuals om 20:30 (45').

Het gaat om een zittende voorstelling achter gesloten deuren. Kom zeker op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Tickets

Online verkrijgbaar.

Tarieven

  • Standaardtarief: € 18
  • Korting met Cultuurkaart KU Leuven & STUKkaart: € 14

Covid Safe Ticket verplicht

Voor het hele KNAL! Planetarium Music Festival heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen tot de KNAL! Dome. Meer uitleg over het CST vindt u hier.

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de shows.

Toegankelijkheid

De dome is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Vragen over toegankelijkheid.

Wachtlijsten

  • Mogelijk worden er nog extra tickets aangekondigd aan het begin van het festival, afhankelijk van de zaalbezetting. Hou onze communicatiekanalen dus in het oog.
  • Als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen voor een voorstelling, kan je het altijd nog proberen via de avond-wachtlijst. Op de avond zelf zijn er soms lege zitjes (bijvoorbeeld van mensen die onverwachts niet komen opdagen), die we opvullen met een 'laissez-passer' - een last-minute kaartje. Aanmelden voor die nieuwe wachtlijst kan vanaf 19:00 bij het onthaal aan de Dome ter plaatse. Je hebt geen garantie op een plaats, maar het is het proberen waard.

Contact

STUK
Naamsestraat 96
3000 Leuven
+ 32 (0)16 32 03 00
info@stuk.be

Tip!

Combineer dit met KNAL! 360° Videos: Victor De Roo & Lewi Moors / Fatima Al Qadiri & Transforma

> 19u (30’)
> Tickets: € 5