Ga verder naar de inhoud

Publiekslezing Robbert Dijkgraaf

Datum:
wo 03.11.2021
Uur: 19:30
ORGANISATOR: prof. dr. Leen Decin

In het kader van de internationale IAUS366 conferentie geeft vooraanstaande wetenschapper Robbert Dijkgraaf een openbare lezing over: "De Toekomst van de Wetenschap, over de grote uitdagingen in de wetenschap zoals quantumfysica, genetisch engineering, artificial intelligence."

Robbert Dijkgraaf, 2019 © Gabi Porter
Robbert Dijkgraaf, 2019 © Gabi Porter

Robbert Dijkgraaf is directeur en Leon Levy hoogleraar van het Institute for Advanced Study, Princeton (US), een van 's werelds toonaangevende centra voor nieuwsgierigheidsgedreven basisonderzoek in de exacte- en geesteswetenschappen.

Dijkgraaf, voormalig president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, is een wiskundig fysicus die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de snaartheorie en de vooruitgang van het wetenschapsonderwijs. Hij ontving de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland, en is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dijkgraaf is meest recentelijk co-auteur met Abraham Flexner van The Usefulness of Useless Knowledge (Princeton University Press, 2017). Meer informatie is te vinden op www.robbertdijkgraaf.com.

PRAKTISCHE INFO

De lezing wordt gehouden in het Nederlands en wordt gevolgd door een receptie en slotwoord door rector Luc Sels.

Door het grote aantal inschrijvingen zijn wij genoodzaakt gebruik te maken van het Covid Safe Ticket. Toegang tot de lezing zal dus enkel mogelijk zijn mits het voorleggen van een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs.

Locatie

De deuren openen om 18:30 en de lezing start om 19:30.

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

Oude Markt 13 - bus 5500
3000 Leuven
+32 (0)16 32 40 10
iausleuven@kuleuven.be