Ga verder naar de inhoud

'VERBEELDING VAN HET UNIVERSUM' & 'RICHARD LONG'

Datum:
ma 25.10.2021
vr 14.01.2022
Locatie: M Leuven
Geschikt voor: Lager onderwijs

Kijk je, net als je leerlingen, wel eens naar boven en vraag je je af: hoe is de wereld ontstaan? In ‘Verbeelding van het universum’ staat de verwondering van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. In deze interactieve rondleiding, uitermate geschikt voor curieuze-neuze-mosterdpotten, ontdekken jouw leerlingen nationale en internationale kunstwerken van de oudheid tot de 19de eeuw. We ontdekken ook veel door naar beneden te blikken, zoals in de kunstwerken van Richard Long. Deze Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur. Met stenen en hout maakt hij kunstwerken die naar de aarde en het universum verwijzen.

©Andy Merregaert
©Andy Merregaert
© Richard Long, Spring, 2019, courtesy of the Konrad Fischer Galerie
© Richard Long, Spring, 2019, courtesy of the Konrad Fischer Galerie

Rondleiding

Ooit al eens naar boven gekeken en jezelf de volgende vragen gesteld: hoe is de wereld ontstaan? Hoe ver is de maan? En wat staat er in de sterren geschreven? Of misschien krijg je ze voortdurend voorgeschoteld door je leerlingen?

Dan hebben jullie alvast iets gemeen met de vele kunstenaars die een antwoord zochten op deze vragen. In ‘Verbeelding van het universum’ staat de fascinatie van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. En die fascinatie gaat al eeuwen mee. In deze interactieve rondleiding, uitermate geschikt voor curieuze-neuze-mosterdpotten, ontdekken jouw leerlingen nationale en internationale kunstwerken van de oudheid tot de 19de eeuw. We nemen de tijd om kunst te ontdekken, te onderzoeken, verhalen te vertellen en zelf te verbeelden.

We richten onze blik ook naar beneden, want daar valt ook veel te ontdekken. Bijvoorbeeld de kunstwerken van Richard Long. Deze Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur. Met stenen en hout maakt hij kunstwerken die naar de aarde en het universum verwijzen.

Waarschuwing: na deze rondleiding zal je niet kunnen ophouden met naar boven en naar beneden te kijken.

Praktische info

Kom, samen met een M-gids, de kunstwerken ontdekken en onderzoeken met je klas.

  • Ticketprijs: € 5 per leerling
  • Tickets: vanaf dinsdag 1 juni