Ga verder naar de inhoud

'VERBEELDING VAN HET UNIVERSUM' & 'RICHARD LONG'

Datum:
ma 25.10.2021
vr 14.01.2022
Locatie: M Leuven
Geschikt voor: Secundair onderwijs

In ‘Verbeelding van het universum’ staat de verwondering van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. Hoe is de wereld ontstaan? Wat is onze plaats in het universum? Tijdens deze interactieve rondleiding ontdekken jouw leerlingen uiteenlopende antwoorden op deze vragen via kunstwerken van de oudheid tot de 19de eeuw. De nationale en internationale topstukken tonen heel uiteenlopende denkbeelden rond onze oorsprong en behandelen thema’s als religie, mythologie, astrologie en geschiedenis. De hedendaagse fascinatie voor het universum ervaart jouw klas in de solotentoonstelling van Richard Long. Deze Britse kunstenaar herschikt natuurlijke materialen en laat ze naar het universum verwijzen.

©Andy Merregaert
©Andy Merregaert
© Richard Long, Spring, 2019, courtesy of the Konrad Fischer Galerie
© Richard Long, Spring, 2019, courtesy of the Konrad Fischer Galerie

Rondleiding

In ‘Verbeelding van het universum’ staat de verwondering van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. Hoe is de wereld ontstaan? Wat is onze plaats in het universum? Wat brengt de toekomst? Mensen hebben via hun verbeelding steeds een antwoord gezocht op deze fundamentele vragen. Tijdens deze interactieve rondleiding ontdekken jouw leerlingen nationale en internationale kunstwerken van de oudheid tot de 19de eeuw. Die topstukken tonen door tijd, ruimte en culturen heen, welke antwoorden rond onze oorsprong zijn bedacht, uitgedrukt, afgebeeld, omarmd en afgewezen. Thema’s die o.a. aan bod komen zijn religie, mythologie, astrologie en geschiedenis.

Dat die fascinatie voor het universum ook hedendaagse kunstenaars inspireert, ontdekt jouw klas in de solotentoonstelling van Richard Long. Deze Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur. In zijn werk herschikt hij natuurlijke materialen zoals stenen en hout in oervormen die naar de kosmos en het universum verwijzen.

Een rondleiding die nieuwe perspectieven werpt op kunst, wetenschap en wat het betekent om ‘mens’ te zijn.

Praktisch info

Kom, samen met een M-gids, de kunstwerken ontdekken en onderzoeken met je klas.

  • Ticketprijs: € 5 per leerling
  • Tickets: vanaf dinsdag 1 juni