Ga verder naar de inhoud

Uitgesteld: Space Days

Datum:
vr 03.12.2021
UUR: 9:30-19:00
Organisatoren: PROF. DR. CONNY AERTS, PROF. DR. KATRIEN KOLENBERG, DR. CLIO GIELEN, KRIS VANDERHAUWAERT & SOFIE MISSORTEN

Gezien het hoge aantal besmettingen en de verstrengde coronamaatregelen kunnen we de Space Days van 3 & 4 december niet laten doorgaan zoals voorzien.

Maar uitstel is geen afstel! Om 100% te kunnen genieten van deze indrukwekkende trip naar de ruimte wordt de tweedaagse verplaatst naar de lente van 2022. O.a. Frank De Winne, Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel pinnen binnenkort een nieuwe datum. We houden jullie op de hoogte.

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd.

Seminarie ruimtevaarteconomie, jobbeurs & onderwijsprogramma

Tijdens de Space Days van de Bib Leuven tekent op vrijdag 3 december de hele ruimtevaartsector present. Dit programma is exclusief voor bedrijven en het onderwijs. Onder andere astronaut Frank De Winne en minister Hilde Crevits zakken af naar de Space Days voor een seminarie. Er staat een inspirerend programma gepland over ruimtevaart, STEM, onderzoek en ondernemerschap dat de ruimtevaartsector, het onderwijs en het brede publiek samenbrengt.

Studenten hoger onderwijs uit een STEM-opleiding met ambitie om een loopbaan in de ruimtevaart te starten kunnen via een jobbeurs in contact komen met Vlaamse ruimtevaartactoren. Een overzicht van de deelnemende werkgevers vindt u hier.

In het kader van het Impulsprogramma Vlaamse Ruimtevaarteconomie van Vlaams minister Hilde Crevits.

  • Deelname aan het seminarie is gratis, maar inschrijven is verplicht.
  • De jobbeurs is vrij toegankelijk.
Frank De Winne

Meet & greet met astronaut FRANK DE WINNE

Ook Frank De Winne is erbij tijdens de Space Days. Vijf gelukkigen mogen hem persoonlijk ontmoeten op vrijdagavond 3 december. Wil jij kans maken op deze meet & greet? Hou dan zeker de Facebookpagina van KNAL! in de gaten. Vanaf woensdag 24 november ontdek je daar alle informatie om deel te nemen.

© ESA
© ESA

LEZING FRANK DE WINNE VOOR KINDEREN

Altijd al een echte astronaut willen ontmoeten? Dat kan! Kom luisteren naar het boeiende ruimtevaartverhaal van Frank De Winne en ontdek nadien enkele ESA-topstukken in de Bib.

  • Geschikt voor de tweede en derde graad basisonderwijs, en de eerste graad secundair onderwijs
  • Van 9:30 tot 12:00 in de promotiezaal van de KU Leuven, gevolgd door een bezoek aan ESA-topstukken in de bib Leuven Tweebronnen
Ladies space

KOM SPEEDDATEN MET VROUWEN UIT DE RUIMTEVAARTSECTOR

Ruimtevaart iets voor meisjes? Natuurlijk!
Op vrijdag 3 december kan je kennis maken met vrouwen die actief zijn in de ruimtevaartsector.

9:30 - Getuigenissen
van vrouwen die van hun passie voor ruimtevaart hun beroep hebben gemaakt

10:30 - Speeddating sessie
Korte gesprekken met vrouwen actief in de ruimtevaartsector die al je vragen beantwoorden

11:30 - Beurs van ruimtevaartorganisaties-en bedrijven
Ontdek deze beurs voor professionals en voor Ladies@Space.

  • Van 9:30 tot 11:30 in het auditorium Tweebronnen
  • Geschikt voor meisjes van de tweede en derde graad secundair onderwijs


BREDE PUBLIEK WELKOM OP ZA 4.12

Op zaterdag 4 december lanceren we een waanzinnige missie naar de ruimte. Lieven Scheire en een heleboel bekende wetenschappers nemen je mee op sleeptouw. Klaar voor de countdown?

PRAKTISCHE INFO

Covid Safe Ticket

Om de veiligheid te garanderen, is het dragen van een mondmasker in de Bib Leuven verplicht vanaf 10 jaar. Voor alle activiteiten wordt er een Covid Safe Ticket gevraagd. Meer uitleg over het CST vindt u hier.

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

De Bib Leuven
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven
+ 32 (0)16 27 45 00
bibliotheek@leuven.be

TIP!

Kan je niet genoeg krijgen van de kosmos?

De Nederlandse schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra neemt je op 3 december mee op ontdekking naar de ruimteposten Voyagers.

Met de muzikale begeleiding van het rebellencollectief Pynarello belooft de avond een fascinerende trip naar de ruimte te worden!