Ga verder naar de inhoud

Onzin voor gevorderden

Datum:
do 13.01.2022
vr 14.01.2022
Geschikt voor: Secundair onderwijs

Speciaal voor KNAL! het stadsfestival van de Big Bang, creëert het theatergezelschap Fernand Onzin voor gevorderden. Hierin gaat het op zijn bekende aanschouwelijke wijze op zoek naar de valkuilen van ons denken en ontmaskert het de idioot in ieder van ons.

De mens deelt 50% van zijn DNA met fruitvliegjes en goudvissen. Onze DNA-volgorde is niet veel anders dan die van een banaan. En we hebben minder genen dan een worteltje. Verwonderlijk toch? Dus laat ons niet te hoog van de toren blazen. Maar één ding maakt onze mensensoort volstrekt uniek: het verzinnen van verhalen.

Voor iedereen vanaf 12 jaar.

© Onzin voor gevorderden
© Onzin voor gevorderden

Partners

Onzin voor gevorderden

Op de dag zonder gisteren: OERKNAL!

Het begin van alles: ruimte, materie en tijd.

De Belg Georges Lemaître kwam met deze wonderlijke theorie op de proppen, in een tijd waarin haast iedereen dacht dat het universum altijd hetzelfde was geweest en zou blijven. Iedereen verklaarde hem gek. Later kreeg hij gelijk. Wetenschappers als Georges zullen er gelukkig altijd zijn. De buitenbeentjes, de misfits, de onruststokers, de tegendraadsen. Zij die zo gek zijn om de wereld te willen veranderen. En het dan ook nog doen.

  • Tekst & spel: Steven Beersmans, Heleen Desmet en Bram Kelchtermans
  • Tekst & eindregie: Carl von Winckelmann
  • Productie & dramaturgie: Sabien Van Moorter

Over Fernand

Bij dit Leuvense gezelschap zijn alle medewerkers zowel actief in het brede jeugd- en volwassenentheater (bij o.a. hetPaleis, fABULEUS, BATMAT, Collectief Verlof, Het Kwartier, Studio Orka) als in het (hoger) onderwijs en de kunsteducatie (bij o.a. de opleiding drama van LUCA School of Arts, Wisper, Mooss, Koning Kevin en verschillende academies).

Onzin voor gevorderden

Praktische info

Ga tijdens deze voorstelling mee op zoek naar de valkuilen van ons denken en ontmasker de idioot in ieder van ons.

  • Uren: 20:00
  • Ticketprijs: € 6 per leerling
  • Tickets: vanaf woensdag 2 juni om 14:00

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.