Ga verder naar de inhoud

Verbeelding van de kosmos

Datum:
vr 05.11.2021
UUR: 19:30 - 21:30
ORGANISATOR: PROF. DR. THOMAS HERTOG

Een gesprek op het raakvlak van kunst en wetenschap

Het mysterie van het ontstaan van het heelal spreekt tot de verbeelding, al eeuwenlang in kunst, religie en mythologie. Sinds het revolutionaire werk van de Leuvense hoogleraar Georges Lemaître, vader van de oerknaltheorie, biedt de moderne kosmologie steeds diepere fysische inzichten in het ontstaan van de kosmos. Het Leuvense stadsfestival KNAL! confronteert al deze standpunten met elkaar, met onder meer de tentoonstellingen 'Verbeelding van het universum' en 'Voorbij de oerknal'.

In dit gesprek (in het Engels) op de grens tussen kunst en wetenschap gaan de curatoren van deze tentoonstellingen, de verantwoordelijke voor de wetenschapscollecties van het Londense Science Museum en de directeur van Princeton´s Institute for Advanced Study met elkaar in debat.

Moderator: Robbert Dijkgraaf

Panel:

  • Jan van der Stock
  • Hannah Redler Hawes
  • Alison Boyle
  • Thomas Hertog
© Leo Robinson, The Lake (Newton), Tiwani Contemporary
© Leo Robinson, The Lake (Newton), Tiwani Contemporary

METAFORUM

De interdisciplinaire denktank Metaforum werd in 2008 opgericht om de rijkdom aan expertise van de KU Leuven rond maatschappelijke thema's via genuanceerde syntheses ter beschikking te stellen van beleidsmakers en het publiek. Het is een van de pijlers van de maatschappelijke impact van de Leuvense universiteit. Meer informatie is te vinden op www.kuleuven.be/metaforum/.

PRAKTISCHE INFO

De lezing wordt gehouden in het Engels.

Tickets

Gratis, met inschrijving.

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

Metaforum KU Leuven
Pater Damiaanplein 9 - bus 5009
3000 Leuven
metaforum@kuleuven.be
+ 32 (0)16 32 37 87