Ga verder naar de inhoud

Waarom mijn vier broers en ik nooit een telescoop kregen

Datum:
zo 16.01.2022
Uur: 16:00
Uitvoerders: Koen Peeters en Charlotte Peys

Stel je voor. Eind jaren 50 ontmoet een jonge vrouw in het Leuvense stadspark de oude Georges Lemaître. Zij met een hoogwielige kinderkoets, en hij is dé befaamde priester-wetenschapper, grootvader van de bigbangtheorie.

Onder de kastanjeboom en de Japanse kerselaren praten ze. Telkens opnieuw, op een bankje. Hoe verschillend zij ook mogen zijn, hun levens verstrengelen zich.

Koen Peeters en Charlotte Peys brengen dit ontroerend, uiterst persoonlijk verhaal in tekst en beeld. Lijnen en zinnen weven samen een verhaal over nieuwsgierigheid, de Eerste Wereldoorlog en vooral: het Begin van het Leven.

© Charlotte Peys
© Charlotte Peys

Partners

UITVOERDERS

Een creatie van schrijver én Leuvenaar Koen Peeters (winnaar van de AKO-ECI Literatuurprijs met De mensengenezer) en tekenaar Charlotte Peys, die middels haar werk de kijker meeneemt in de meest poëtische verkenningen.

© Charlotte Peys
© Charlotte Peys

TIP!

Vanaf donderdag 16 december tot en met dinsdag 18 januari kan je in de Bib Leuven de tentoonstelling bewonderen over de beeldnovelle 'Als vuurwerk' van Koen Peeters en Charlotte Peys.


De publicatie is verkrijgbaar voor € 22,95 in de museumshop van M Leuven, aan de balie van de Universiteitsbibliotheek en in de Leuvense Standaard Boekhandel.

PRAKTISCHE INFO

Tickets

Online verkrijgbaar of bestel via de 30CC ticketlijn.

Tarieven

  • Standaardtarief: € 14

Meer informatie over kortinghouders.

Covid Safe Ticket

Voor dit event heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen. Meer uitleg over het CST vindt u hier. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar.

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je hier.
Vragen over toegankelijkheid
.

Contact

30CC
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven
+ 32 (0)16 27 42 40
info@30CC.be