Ga verder naar de inhoud

GEANNULEERD: William Basinski / Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand

Datum:
za 27.11.2021

Helaas moet William Basinski zijn Europese tour afzeggen omwille van gezondheidsredenen. Beide shows op zaterdag 27 november zijn dan ook geannuleerd en alle ticketkopers zullen worden terugbetaald.

Basinski: "I am so sorry to announce we have postponed my fall European tour for health reasons. Sincere apologies to all of the promoters, venues, friends and fans. Rescheduling beginning spring 2022. Stay well & take care of yourselves and each other. much love, william basinski"

William Basinski, Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand © Mathias Völzke
William Basinski, Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand © Mathias Völzke

Partners

William Basinski © Tom Mesic
William Basinski © Tom Mesic

10000 Peacock Feathers in Foaming Acid

William Basinski / Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand

De Amerikaanse ambient componist William Basinski is een levende legende: zijn werk The Disintegration Loops uit 2002 wordt gezien als een mijlpaal in de recente avant-garde muziek. Vorig jaar bracht hij ook nog het breekbare album Lamentations uit. Samen met het Russische kunstenaarsduo Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand creëerde Basinski een immersieve voorstelling met laserlicht en geluid, speciaal ontworpen voor domes. Door met gekleurde lasers het oppervlak van opzwellende en krimpende zeepbellen te scannen, worden de moleculaire fenomenen van deze bellen sterk uitvergroot op het oppervlak van de dome. Het gedrag van zeepbellen, van zo dichtbij bekeken, roept de dynamiek op van levende cellen, het basisbestanddeel van alle organismes. Zo geven Basinski, Domnitch en Gelfand een poëtische inkijk in het prille ontstaan van het leven in ons universum.

Tip!

Combineer dit met KNAL! 360° Videos: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier

> 19:00 (30’)
> Tickets: €5